Spring naar de content

Hillary heeft temperamentje

Hillary Clinton, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken en vrouw van, houdt er niet van als de mening van haar man belangrijker wordt gevonden dan die van haarzelf. En dat is een understatement.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Hillary liet een staaltje temperament zien toen zij gisteren, te gast op een universiteit in Congo, door een student werd gevraagd wat echtgenoot Bill van een bepaalde internationale kwestie vond. “Mijn echtgenoot is geen minister van Buitenlandse Zaken, dat ben ík,” liet een zichtbaar geïrriteerde Clinton weten. “Je wilt dat ik je vertel wat mijn man denkt? Als je mijn mening wilt, dan zal ik je die geven. Ik ben niet de woordvoerder van mijn echtgenoot.” De organisator van de bijeenkomst liet de vraag verder onbeantwoord en ging snel over op de volgende vraag.

Waar Hillary’s woede vandaan kwam, is niet helemaal duidelijk. Zou het iets te maken kunnen hebben met het feit dat manlief haar limelight stal, door bij aanvang van haar high-profile trip naar Afrika twee Amerikaanse journalisten te redden uit handen van Kim Jong II?

Achteraf bleek dat de tolk een fout had gemaakt bij het vertalen van de vraag: de student vroeg om de mening van president Obama, niet om die van haar man…

<object width=”410″ height=”340″><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/_hJEQdeiV3I&hl=nl&fs=1&”></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube.com/v/_hJEQdeiV3I&hl=nl&fs=1&” type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” width=”410″ height=”340″></embed></object>