Spring naar de content

Kennis van Twitter vereist bij sollicitatie

Tweets en tweeps zeggen u niets? Geen Facebook-account? Als u in Amerika of Canada woont, is de kans groot dat iemand anders de baan krijgt waar u op heeft gesolliciteerd.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

In deze landen hebben verschillende bedrijven vacatures op het internet geplaatst, waarbij het van belang is dat de kandidaat beschikt over Twitter- en Facebook-vaardigheden. Het gaat met name om banen in de reclame, sales, marketing, public relations en communicatie. In deze sectoren is het nu vereist om kennis te hebben van het gebruik van sociale medianetwerken.

Hoe meer informatie iemand kan geven via de kanalen die de doelgroep gebruikt, hoe beter. Zo zoekt het bedrijf Mosaic Sales Solutions een market training specialist die een ‘gretig gebruiker is van internet, blogs, Twitter en/of een Facebook-pagina of een pagina op een andere netwerksite heeft’. Valtech Technologies zoekt een projectmanager met als belangrijkste verantwoordelijkheid ‘sociale samenwerking’ met gebruik van Wiki’s, blogs en Twitter.

Er zijn zelfs banen die vaardigheden op het gebied van sociale medianetwerken als enige vereiste hebben: op monster.com wordt gezocht naar onder meer “Social Media Networking Jobs for Recent College Graduates“, een “Online Social Marketing employee for Facebook, Twitter“, een “Social Media Ninja”, een “Social Media Strategist”, een “Director of Public Relations and Social Media” en een “Conversation Manager”.