Spring naar de content

Eberhard van der Laan moet PvdA gaan redden

Minister Eberhard van der Laan is een ‘echte sociaal-democraat die het groepsdenken van Wilders en van de verstokte politiek correcte betuttelaars kan en wil confronteren’. “Een minister die mensen niet onderverdeelt op huidskleur of op welke religie hun ouders hebben. Maar ook iemand die religie weer terug wil krijgen waar het hoort: in het gebedshuis. Een minister die niet wil dat religie de seculiere werkelijkheid wil veranderen.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Dat schrijft filmmaker en PvdA’er Eddy Terstall in zijn column op de partijsite. Hij is van mening dat de politiek is verdeeld in ‘groepsdenkers’ en ‘mensdenkers’. Tot de eerste categorie behoren de SP, de PVV en de mensen die vinden dat geloof ‘een aangeboren opgeplakte en onafschudbare identiteit’ is. “De groep partijen waar ideologisch de mensdenkers zich het meeste thuis zouden moeten voelen loopt van Groen Links, via de PvdA en D66 naar de VVD. De sociaal-democratie is een belangrijke pijler van het mensdenken, net zoals het liberalisme dat is. Humanisten, feministen, allerhande vrije geesten en díe gelovigen die geloof als privé-aangelegenheid zien, die vormen samen de club mensdenkers. Een club die in Erasmus en Spinoza vroege en richtinggevende leden had in het kikkerland.”

Volgens Terstall ‘blinken er her en der weer sociaal-democratische sterretjes bij de Pvda’. Naast Van der Laan noemt hij onder anderen Mohammed Mohandis (“een JS-voorzitter die zelf wil bepalen wat hij wel en niet gelooft”) en Sharon Dijksma (“een staatssecretaris die niets moet hebben van maatschappijvijandige indoctrinatie op religieuze scholen”).

Wanneer zij ‘hun mouwen opstropen’ is de sociaal-democratie in Nederland ‘nog lang niet verloren’. Terstall blijft erin geloven.

Onderwerpen