Crisis keert terug in De Telegraaf

niek stolker 14 aug 2009 Cultuur

De Telegraaf en de crisis, het wordt een steeds verwarrender combinatie. Redacteuren zitten met de handen in het haar, want moeten ze de problemen nou op zijn Telegraafs [[popup file=”2009-08/afbeelding_10_copy2.png” description=”uitvergroten” alt=”Hoofredacteur Paradijs in Vrij Nederland.” align=”left” ]] of juist onder de mat schuiven omdat de krant initiatiefnemer is van www.stopdecrisis.nl?

Eerst werd maanden aaneen geklaagd over [[popup file=”2009-06/koppen.jpg” description=” kommer en kwel die de crisis veroorzaakte” alt=”De Telegraaf” align=”left” ]], maar in juni kwam De Telegraaf met een opmerkeljik initiatief. De wakkere krant had schoon genoeg van de financiële malaise en lanceerde daarom de – gesubsidieerde – site www.stopdecrisis.nl. De bij elkaar geharkte hyperpositieve koppen aldaar zijn om te smúllen. Wat te denken van ‘Treinkaartje niet fors omhoog‘, ‘De augurk blijft altijd bestaan‘ en ‘Autoverkoop stijgt in sommige landen‘.

Het verbaasde dan ook niet dat de krant woensdag ‘EINDE CRISIS NABIJ’ kopte op de voorpagina, terwijl we later die dag elders konden lezen dat het kabinet juist waakt voor optimisme. In de woorden van André Rouvoet: “Ietsje minder slecht, maar het blijft heel somber.”

Fast foward naar donderdag. De krant zonder crisis maakt weer een ommezwaai in een commentaar: “De meevallers mogen niet leiden tot borstklopperij.” En: “Ook is voorzichtigheid aan de kant van overheid geboden.” Met andere woorden: neem wat wij gisteren ronkten a.u.b. niet te serieus.    

Arme Telegraaf-redacteuren. Want wat nu te schrijven bij het volgende slechte nieuws van het CPB?

Reageer op artikel:
Crisis keert terug in De Telegraaf
Sluiten