Spring naar de content

Elatik tegen Wilders: ‘Deze domme gans wil gewoon antwoord!’

In de nacht van woensdag op donderdag maakte Fatima Elatik op Twitter een vergelijking tussen Adolf Hitler en Geert Wilders. Tegen HP/De Tijd zei ze dat het niet over de personen, maar over hun beleid ging. Vandaag gaat ze door op Twitter. HP/De Tijd vroeg Elatik wederom om een reactie. “Ik denk niet dat Wilders een massamoordenaar wordt als hij aan de macht komt, maar ik denk dat hij wel mensen zal deporteren.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De stadsdeelvoorzitter van het Amsterdamse Zeeburg tweette vanochtend dat ze aan het luisteren was naar Ahmed Marcouch op Radio 1. Iemand vroeg haar waar het over gaat. “Over zijn ambities, werk en over mijn vergelijking van het beleid van Wilders met de handelswijze van hitler in de jaren 30.” Deed hij het goed? “Ja, voor hem wel. Wat mijn uitspraken betreft had ie best wat dapperder mogen reageren.”

Tegenover PvdA’er Marcel Duyvestijn (@Liefdevollid) gaat ze verder over Wilders en Hitler. “Ik laat het er niet bij zitten. De haat/angst die nu heersen moeten ontmaskerd worden. En jij hebt daar ook een rol in.”

“Je kunt niet blijven analyseren. Jij moet zelf ook kleur bekennen Marcel. Is dit de sfeer waarin jij je kids wil grootbrengen? Ook jij kunt je ogen niet meer sluiten en je verschuilen achter politiek correcte analyses. Ja ja, we weten wel dat Hitler een massamoordenaar was. Maar zo is hij niet begonnen. Hij begon met cijfers en gegevens over joden bijhouden. hij begon met de schuld van de problemen in duitsland bij joden neer te leggen. Hij beperkte hun burgerrechten, sounds fami…”

Duyvestijn reageerde op eerdere tweets van Elatik (waarin ze zegt het problemen benoemen haar de strot uitkomt en waarin ze vraagt om adequate en effectieve oplossingen) door te zeggen dat een vergelijking met nazi’s ‘vele stappen te ver’ is. “Living well is the best revenge.” Het lijkt Duyvestijn beter om ‘nu met iets doortimmerds te komen’.

HP/De Tijd belde met Elatik. Denkt ze echt dat Wilders straks ook een massamoordenaar wordt? “Ik hoop het niet. Wie zegt dat hij zich beperkt? Ik maak me intense zorgen. Ik denk niet dat hij een massamoordenaar wordt als hij aan de macht komt, maar ik denk dat hij wel mensen zal deporteren. Let’s say, ik heb het helemaal verkeerd. Maar we hebben het wel over iemand die stelselmatig één geloofsgroep de schuld geeft van de problemen in het land. Het enige dat hij tegen mij zegt is ‘domme gans’. Nou, deze domme gans wil gewoon antwoord. Hij roept, zet bevolkingsgroepen tegen elkaar op, zaait angst en duikt vervolgens weg. Tegen Wilders zeg ik: ‘wees niet zo’n schijtluis en ga het gesprek aan. Hij weet gewoon dat hij bagger verkondigt. Daarom gaat hij het debat niet aan. Ik zeg dit echt niet omdat ik aandacht wil: we kunnen onze ogen gewoon niet meer sluiten. We zijn van dit land een fokking karikatuur aan het maken. Ik roep iedereen op na te denken, wakker te worden en kritisch te zijn. Iemand moet hem ontmaskeren.”