Spring naar de content

Mafketel De Dagelijkse Standaard zou een fatsoenlijk-rechts weblog worden, zo beloofde hoofdredacteur Joshua Livestro (ex-Buitenhof, thans Telegraaf-columnist) in februari in De Wereld Draait Door aan Matthijs van Nieuwkerk.

Maar afgelopen weekeinde liet redacteur Michael van der Galiën zich toch verleiden een persoonlijke vete - met de als links bekendstaande collega-blogger Bert Brussen - uit te vechten op DagelijkseStandaard.nl. Van der Galiën, die vanuit Friesland blogt over Amerika en wist te vertellen dat 'linkse knokploegen' aldaar 'stelselmatig rechtse burgers in elkaar slaan', werd door Brussen neergezet als 'geestelijk gestoorde' en schreef een zuur stukje onder de kop 'Bert Brussen uit de bocht'.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Wouter Sinke

Meneer Livestro, heeft u de redactie wel in de hand?

"Bert Brussen is een mafketel. En Michael heeft de foute inschatting gemaakt dat Brussen ertoe doet. Als je op alle mafketels gaat reageren, ben je een heel leven bezig. Brussen mag zijn eigen blogje volschrijven met zijn eigen waanideeën. Meer wil ik er niet over zeggen."

Wat vindt u van het artikel van Van der Galiën over 'linkse knokploegen' die 'stelselmatig rechtse burgers in elkaar slaan'?

"Daar ga ik niet op in."

Hij schrijft ook over een grootschalige campagne, in elkaar gezet door linkse Democraten.

"Spreek je geen Nederlands? Ik wil het hierbij laten. Schrijf maar wat je wil. Het interesseert me geen barst. Goedemorgen."

Onderwerpen