Spring naar de content

Hanneke Groenteman gaat voor de scalp van Margriet van der Linden

Kritiek geven op je opvolger is niet zo netjes. Neem George W. Bush. Bij zijn vertrek in januari beloofde hij Barack Obama niet openlijk te kritiseren (“he deserves my silence“). Deze wijsheid is niet bekend bij voormalige Zomergasten-presentatrice Hanneke Groenteman – of ze trekt zich er niets van aan. In een posting op haar blog, die ze afgelopen nacht om half twee plaatste, gaat La Groenteman (Zomergasten 1998) voor de scalp van de huidige gespreksleidster Margriet van der Linden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

In een blogbericht met de aanhef ‘lieve Carice’ schrijft ze onder meer: “Je had leuke fragmenten, je was jezelf en dat zou meer dan genoeg moeten zijn. Alleen: de hele mooie avond sloeg dood als een slecht getapt glas bier. Dat kwam niet door jou, dat kwam voor 100 % door de totaal humorloze, formele, oninteressante en onbekwame manier waarop Margriet van der Linden je door de avond loodste.”

Hier houdt ze niet op. “Elke mogelijkheid om jou te laten sprankelen, elke kans om jouw persoonlijkheid te laten zien, elk glimpje emotie sloeg ze dood door slecht interviewen.”

Groenteman sluit haar bericht in stijl af: “Enfin, als Margriet van der Linden in haar pink iets van de kwaliteit Simek had gehad, was deze Zomergastavond met jou een feest geweest, waar jijzelf verrijkt uit was gekomen. En wij ook. Ik kan me niet voorstellen dat dat nu zo was. Ik niet in elk geval.”

Saillant detail: twee maanden terug noemde Groenteman Martin Simek, die hier opgehemeld wordt, nog ‘egocentrisch’ en een ‘klein mannetje’. De manier waarop Martin Simek haar leerlinge Froukje Jansen afserveerde kon haar goedkeuring niet wegdragen.