Spring naar de content

De waarheid regeert?

Het mediaprogramma De leugen regeert keert niet terug in het nieuwe seizoen. De timing van de VARA is opmerkelijk omdat de naam van het programma haar oorsprong vindt in de Mediacode avant la lettre.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

In november 1999 kwam het Genootschap van hoofdredacteuren namelijk samen voor een informeel gesprek met koningin Beatrix. Twee dagen later, tegen de afspraken in, verscheen een artikel in NRC Handelsblad waarin de quote van de majesteit over de kwaliteit van de journalistiek letterlijk werd weergegeven. Opmerkelijk omdat het niet gebruikelijk is koningin Beatrix letterlijk te citeren naar aanleiding van dit soort bijeenkomsten. De geschiedenis van de opmerkelijke uitspraak vindt u hier.

Toch is het niet helemaal een verrassing dat het programma verdwijnt. Het hing al langer in de lucht. Maar of dat dat een goede zaak is, is nog maar de vraag.

De leugen regeert-columnist Francisco van Jole zal ook op zoek moeten naar een nieuw baantje. Voor de mensen die niet door @2525 geblocked zijn: hij meldt dat hij een opiniesite voor de VARA gaat maken.

UPDATE 13.09 uur
Dat het een slechte zaak is dat De leugen regeert verdwijnt toont Francisco van Jole aan in een tweet aan uw verslaggever. Het hier boven genoemde artikel uit Reclameweek is volgens Van Jole een verzonnen bericht!
Jammer VARA, we gaan DLR missen.

Onderwerpen