Spring naar de content

Tariq Ramadan is een held (aldus Tariq Ramadan)

Alsof de duivel ermee speelde: vijf minuten nadat bekend werd dat het Rotterdamse stadsbestuur integratieadviseur Tariq Ramadan ontslaat, viel bij ons het NRC Handelsblad op de deurmat. Met daarin een open brief van de moslimfilosoof waarin hij bevestigt wat wij al lang dachten: Tariq Ramadan is een held. Een held die die 290 euro per uur aan gemeenschapsgeld meer dan waard is.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

De Zwitserse islamoloog heeft namelijk helemaal geen hekel aan vrouwen. Dat hij soms in het Arabisch aparte dingen over vrouwen zegt (“Op straat betekent soberheid dat men altijd de ogen gericht moet houden op het beton”), moeten we niet te zwaar opnemen. Want, zo schrijft hij vandaag: “Ik heb ook kritiek geleverd op het gebrek aan de vrijheid van meningsuiting en de verplichting voor vrouwen om een hoofddoek te dragen.”

Dat hij over homoseksualiteit eens zei dat dit ‘probleem’ een ‘storing is, een verkeerd functioneren en een onevenwichtigheid’ en ‘iets wat men in de islam niet kan toestaan’, ach, waar maken we ons druk over? De gemeente Rotterdam heeft hem, zo meldt hij vandaag, ‘publiekelijk vrijgepleit van de valse beschuldiging van dubbelhartigheid of homofobie’.

En dan dat gedoe over poen. Ramadan, die 290 euro per uur ontving van de gemeente Rotterdam, ís helemaal geen geldwolf. Hij schrijft het vandaag zelf: “Een andere internationale nieuwszender heeft mij driemaal zoveel geboden als ik van Press TV ontvang, een aanbod dat ik op principiële gronden heb afgewezen.”

Case closed. Tariq Ramadan is een held die onterecht wordt aangepakt. Alleen omdat hij een ‘zichtbare moslimintellectueel’ is.

Onderwerpen