Spring naar de content

Afscheid van Lolita

De seksbommen van de jaren tachtig poseren weer naakt, pornofilms met ‘MILFs’ zijn razend populair. Leve de Ideale Buurvrouw.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Roelof Bouwman

Een wit overhemd, op strategische plekken besprenkeld met water. En verder niets. Tatjana Simic was, afgelopen mei, still going strong op de cover van het tijdschrift FHM. Mannelijke eind-dertigers en veertigers beleefden een déjà vu. Als je vroeger langs een tijdschriftenschap liep, zag je altijd wel ergens de woeste blonde haardos van de Flodder-actrice op een omslag prijken. En bijna altijd zag je aanzienlijk méér.

Tatjana was dus kennelijk terug. Maar… ze was toch al hartstikke… oud? Ongetwijfeld dik in de veertig.

Inderdaad, 45 om precies te zijn. Maar dat vond FHM geen enkel probleem. Integendeel. “Dat ze de ware Godin van de Eighties is mag duidelijk zijn,” schreef de redactie van het lads’ magazine eerbiedig. “Speciaal voor ons gaat ze nog één keer uit de kleren. We zijn vereerd.”

In juli volgde Anita Witzier. In de jaren tachtig maakte ze furore als omroepster van Veronica. Nu, op 47-jarige leeftijd, hing ze, om een nieuw tv-programma te promoten, opeens in duizenden bushokjes. Poedelnaakt. Ze dekte schaamstreek en borsten af met haar armen en benen, maar toch, de wachtende buspassagier stond er met zijn neus bovenop. En beantwoordde voor zichzelf die ene vraag: zíe je het?

Het gehele artikel staat deze week in HP/De Tijd.

Onderwerpen