Spring naar de content

Vrouw van extremen: Claudia de Breij

Ze schreef een boek over haar zwangerschap, Krijg nou tieten!, dat een enorme bestseller werd, en onlangs verscheen haar nieuwe cd Samen Wakker Worden, Ergens Heen, Lekker Eten En Weer Slapen. 51 vrijpostige vragen aan cabaretière Claudia de Breij. ‘Ik ben een kerel van zestig in het lichaam van een vrouw van 34.’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Wat is het verschil tussen de ontplofte egel van Daphne Deckers en de tweedegraads ruptuur van Claudia de Breij?
“Ehhh… you tell me… Ik neem aan dat je wilt weten waarom mijn boek anders is dan dat van haar en niet het letterlijke verschil in hoe wij er daar beneden na de bevalling uitzagen?”
Ja, het fysieke onderscheid geloof ik op zichzelf wel.
“O, daar zou ik anders graag over uitweiden en foto’s van willen vergelijken, haha. Maar goed, in figuurlijke zin denk ik dat mijn boekje het werk is van iemand die schrijft en toevallig zwanger was. Het heeft in mijn geval weinig te maken met het feit dat ik bekend ben.”
Daar gaan anders ook hele passages over.
“Nou, in sommige gevallen was het relevant. Hoe Hannie Schaft-achtig wij stiekem naar de fertiliteitsafdeling moesten, dat vond ik gewoon een grappig verhaal. Maar verder staan er geen foto’s van mij met mijn kind in het boek. Bij Daphne zie je afbeeldingen van Richard met de kleine; ik denk dat zij daar anders in staat. Overigens vond ik dat boek van Daphne zo’n beetje de enige leesbare zwangerschapsliteratuur. De rest van de zwangerschapsboeken zijn heel rare werken. Het lijkt wel alsof ze geschreven zijn door de vrouw van de ouderling van de kerkenraad, enorm rare traditionele boeken. Ik dacht: dat kan anders, en dat zal Daphne ook gedacht hebben.”

Lees het gehele interview in de HP/De Tijd van deze week.

Onderwerpen