Spring naar de content

Homeopaten willen te graag

Samen met met de logo’s van een heuse universiteit op één poloshirt. Dat vond een homeopatenclub zó vererend dat ze snel een persbericht de wereld in stuurde. Alleen: de universiteit klopt niet. En de logo’s ook niet.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Mark Traa

‘De KVHN feliciteert de Universiteit van Amsterdam (UvA) met de keuze haar deuren open te zetten voor de homeopathie.’ Dat is de eerste zin van een persbericht dat de Koninklijke Vereniging Homeopathie Nederland deze week verspreidde. Veertig begeleiders van eerstejaars studenten, zo was overeengekomen met de universiteit, zullen een oranje poloshirt dragen met daarop het logo van de KVHN en de tekst ‘Homeopathie – gezond beter worden’.

Toen was het echter al mis gegaan: het persbericht noemde de Universiteit van Amsterdam, terwijl het heuglijke feit zich toch echt afspeelde aan de Vrije Universiteit. Maar goed, het is natuurlijk even wennen wanneer je de eerste schreden zet in de academische wereld.

Het werd pas écht genant toen de Vereniging tegen de Kwakzalverij ontdekte dat er helemaal geen universitaire logo’s op de poloshirts staan. De homeopaten hadden namelijk een foto meegestuurd van enkele blije studentbegeleiders. Even uitvergroten en voilà: niet het griffioen-logo van de VU was te zien, maar de beeldmerken van twee café’s in de Lange Leidsedwarsstraat: Bubbels en Het Feest van Joop. Gewoon twee andere sponsors dus. We kunnen concluderen dat homeopaten soms een tikje te eager zijn om serieus genomen te worden. En laten we voor de studenten maar hopen dat het bier in de genoemde kroegen niet verdund is.