Spring naar de content

De dode bomen slaan terug!

Gaat er wel eens een dag voorbij zonder dat bloggers, internetgoeroes en andere visionairs ons inpeperen dat papieren media hun beste tijd gehad hebben?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën: door Redactie

Het is het bekende verhaal van de weglopende adverteerders en lezers. Wie leest er nu nog van papier als je 24/7 ingeplugd kan zijn op internet? Zo’n tijdschrift is hoogstens handig in bad, waar laptops en smartphones een tikje te gevaarlijk zijn. Het lijkt een ijzeren redenering waar weinig tegen in te brengen is. Althans, tot voor kort, want nu slaan de dode bomen media terug. Het Amerikaanse tijdschrift Entertainment Weekly experimenteert volgende maand met een video-advertentie van omroep CBS en Pepsi.

Inderdaad: bewegend beeld met geluid in een papieren tijdschrift. Harry Potter-fans waren al bekend met bewegende beelden in de krant, maar het kan dus ook echt. Het lcd-schermpje is ongeveer even groot als op een mobieltje. CBS gaat reclame maken voor tv-programma’s en Pepsi voor een nieuwe dieetcola voor mannen. Of dit experiment echt de redding gaat worden voor de papieren media is de vraag: de advertentie kost naar schatting een paar dollars per exemplaar, tientallen keren meer dan een standaardadvertentie. Nog een nadeel: in bad lezen wordt riskant.