Spring naar de content

Geen kleuter

Voormalig Tros Aktua-boegbeeld Wibo van de Linde (70) heeft het helemaal gehad met Andere Tijden, omdat het geschiedenisprogramma van de VPRO hem als 'vleesgeworden rechts probeerde neer te zetten'.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

"Twee maanden geleden heb ik bij mij in de tuin met twee redacteuren onder het genot van een glaasje witte wijn en broodjes rosbief een paar uur zitten praten. Ik heb meteen gezegd: pas op, ik ben wantrouwig. Twee jaar terug ben ik uit een uitzending over de plaatsing van kruisraketten geknipt."

"Wat ik weet, is dat Sjuul Paradijs (hoofdredacteur van De Telegraaf, red.) zei dat hij een rechtse rubriek wilde gaan maken à la Aktua. Misschien had ik dus al moeten weten dat ze me in de rechtse hoek gingen drukken. Nou niet bepaald oprechte journalistiek."

"Het was een nieuwsgierige rubriek, geen rechtse rubriek."

"Ik kreeg een e-mail waarin stond dat, als ik het prettig vond, ik commentaar mocht geven. Préttig?! Ik ben geen kleuter!"

"Nee. Ik heb gezegd: ik doe niet meer mee. Nu niet en in de toekomst niet. Ik laat me niet gebruiken voor linkse propaganda."