Spring naar de content

‘Ramadan is bewust kapotgemaakt'

De omstreden islamoloog Tariq Ramadan, eerder deze week ontslagen door het Rotterdams college, is kapotgemaakt door een haatcampagne van politici, intellectuelen en opiniemakers. Zij hebben de opstand in Iran functioneel omarmd, om Ramadan een kopje kleiner te maken.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Dat schrijven Farhad Golyardi, publicist en redacteur Eutopia, Behnam Taebi, docent TU Delft en Peyman Jafari, politicoloog en bestuurslid Internationale Socialisten in een opiniestuk in dagblad Trouw. Ze hebben het over een politieke lynchpartij van een man die voor veel jongeren een rolmodel is.

Opiniemakers als Afshin Ellian en Ayaan Hirsi Ali willen alleen maar in de smaak vallen bij het Westen, terwijl iemand als Ramadan werkelijk een dialoog wil bewerkstelligen tussen zijn achterban en het Westen, aldus het drietal. Islamcritici in Nederland worden ‘Hollandse ayatollahs’ genoemd, die net als de ayatollahs in Iran alleen maar bezig zijn met het verdedigen van hun monopolie op de definitie van de ware islam.

Dat Ramadan eerder dit jaar homo- en vrouwonvriendelijke uitspraken zou hebben gedaan, wordt door het drietal afgedaan als ‘niet bewezen’. Er wordt helemaal niet gerept over het feit dat er al jaren twijfels bestaan over het ware gezicht van de islamoloog. Hij doet zich voorkomen als een erudiete en intellectuele man, maar zou feitelijk een moslimfundamentalist zijn.

Onderwerpen