Spring naar de content

Bernard Welten, een knaap uit de regio Noord-Holland

Verhullend taalgebruik over criminele Antillianen, was dat niet over en passé? De Amsterdamse hoofdcommissaris Bernard Welten gaat er gewoon mee door. Zo wordt het recente vuurwapengeweld in de Bijlmer volgens hem veroorzaakt door ‘knapen uit de Caribische regio’.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Roelof Bouwman

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Het was misschien wel de grootste verdienste van wijlen Pim Fortuyn: dat we, als er problemen zijn met criminele migranten, het beestje nu gewoon bij de naam noemen. Omdat alleen problemen die open en eerlijk besproken kunnen worden, ook kunnen worden opgelost.

Aan de Amsterdamse hoofdcommissaris Bernard Welten is dat idee nog altijd niet besteed. Gisteren liet hij zich in De Telegraaf uitgebreid interviewen over de recente reeks schietpartijen in de Amsterdamse Bijlmer. Dat geweld schrijft Welten op het conto van ‘knapen, veelal afkomstig uit de Caribische regio’. Antillianen, bedoelt de hoofdstedelijke politiechef, maar die term ‘vermijdt hij steeds zorgvuldig’, zo meldde Telegraaf-misdaadreporter John van den Heuvel in een tussenzin.

Stellen we ons even voor dat Welten afgelopen weekend de woordvoering over de schietpartij bij het strandfeest Sunset Grooves in Hoek van Holland voor zijn rekening had genomen. Had hij ons dan meegedeeld dat er supporters van ‘een Zuid-Hollandse voetbalclub’ bij het incident waren betrokken?

Kort en goed: laten ze in Rotterdam maar blij zijn dat Welten politiecommissaris is ergens ‘in de Noord-Hollandse regio’.

Onderwerpen