De Landmacht werft jongeren met schietspellen

Bas Paternotte 24 aug 2009 Politiek

CDA-Kamerlid Mirjam Sterk maakt zich druk over de manier waarop de Landmacht jongeren probeert te werven met zogenaamde LAN-party’s. Met name de door de jeugd meegebrachte agressieve games storen haar. Maar Defensie heeft véél brutere spellen.

Sterk stoort zich er aan dat tijdens de LAN-macht die door de Landmacht op 19 tot 21 juni werd georganiseerd het in Duitsland verboden schietspel Unreal Tournament werd gespeeld. Defensie organiseerde dit weekeinde om ICT’ers te werven. En hoe doe je dat beter door vijfhonderd puisterige nerds enkele dagen computerspelletjes tegen elkaar te laten spelen, moeten ze in Den Haag hebben gedacht.

Hoe dan ook, minster van Defensie Eimert van Middelkoop (CU) liet vandaag aan Sterk weten dat het spelen van Unreal Tournament niet gebeurde onder de verantwoordelijkheid van de Landmacht. En de aanwezigen waren daar ook niet echt mee bezig. Want het ‘Simulatiecentrum Landoptreden’ van de Landmacht had haar eigen games meegebracht. Want wat te denken van het fel-realistische Virtual Battle Space 2 en Steelbeasts

En dat zijn dus de games waar Defensie zelf mee traint. Je gesneuvelde makker in een pantserwagen trekken of  onder vuur liggen in de straten van Bagdad is toch ook veel leuker dan op monsters schieten, mevrouw Sterk?

Reageer op artikel:
De Landmacht werft jongeren met schietspellen
Sluiten