Spring naar de content

Bram redt hond

Het moest ook eens op www.hpdetijd.nl gebeuren: een echt zomerverhaal. Personages? Een archievendeskundige, een NOS-verslaggever en een Flatcoated retriever. “Wij zijn Bram Schilham zo ontzettend dankbaar.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Dit ontroerende verhaal begint vanmorgen met deze tweet van Eric Hennekam. De archivaris is gastdocent aan verschillende journalistieke opleidingen en ondersteunt redacties op het gebied van archiefonderzoek. Wat is er gebeurd? Op een mooie zomerdag enkele weken terug is er een timmerman aan het werk bij Hennekam in Doorn. “Onze Flatcoated retriever Gowan schrok van het geluid van het nietpistool en nam de benen. Ik schrok mij rot natuurlijk. Helemaal toen wij Gowan niet meer terug konden vinden.”

Entree de held van ons verhaal: Bram Schilham, NOS-themacorrespondent ‘Klimaatverandering en Energiepolitiek’. Hij is net op bezoek geweest bij familie en rijdt langs de zéér drukke Oude Arnhemse Bovenweg nabij Doorn. Hij ziet langs de weg Gowan lopen, trapt ogenblikkelijk op de rem en weet de viervoeter, het voorbijrazende verkeer onverstoorbaar negerend, in zijn auto te krijgen. Hij levert de hond af bij kennissen die via dierenvriendenclub Amivedi weer bij Hennekam terecht komen. Schilham is dan inmiddels weer, in weerwil van de PVV, op weg naar volgende avonturen.

Hennekam: “Ik heb Schilham natuurlijk gebeld om hem te bedanken. We zijn zo blij dat hij Gowan gered heeft.” Bram Schilham, de dierenredder van Doorn.

Onderwerpen