Altijd gelijk: Daphne Bunskoek

Mensje Melchior 26 aug 2009 Politiek

Nieuw op de Nederlandse televisie: de dagelijkse vrouwentalkshow op primetime. Hoe gaat Daphne Bunskoek zorgen dat een discussie tussen vijf dames niet ontaardt in kippenhokgekakel? Vrienden en collega’s vertellen. “Het irritante is: Daphne heeft altijd gelijk.”

De tafel van 5 wordt alleen leuk als de dames zich helemaal blootgeven,” denkt Bunskoeks ex-vriend en mannentelevisiemaker Jeroen Pauw. “Anders werkt het geklets van die vrouwen niet. Dus als het gaat over vrouwen die op oudere mannen vallen, moet Daphne natuurlijk wel vertellen hoe dat nou precies zit met háár en mannen op leeftijd,” aldus de 49-jarige womanizer.

Wie genoeg heeft van de oude, (meestal) grijze mannenhoofden die de actualiteitenprogramma’s op de Nederlandse televisie domineren, kan het komende televisieseizoen z’n lol op. Net 5 begon afgelopen maandag met De tafel van 5. Met vijf vrouwen die over van alles praten en kletsen. Over Wilders, okselhaar (Fiona Hering: “Er is een hele pro-okselhaarbeweging! En Tara Elders is voor!”) en vrouwenrechten. Om de beurt proberen Daphne Bunskoek en Katja Schuurman de discussies in goede banen te leiden.

Het programma is een idee van Bunskoek. Zij roept al een paar jaar dat ze een vrouwentalkshow wil maken.

Lees het gehele artikel in de HP/De Tijd van deze week.

Reageer op artikel:
Altijd gelijk: Daphne Bunskoek
Sluiten