Spring naar de content

Kamerleden hebben te veel recesweken

Willibrord van Beek, Tweede Kamerlid VVD: “Nee dat hebben ze niet. Dat veel recessen samenvallen met de vakanties wil niet zeggen dat het ook vakantie is. Namens de Tweede Kamer heb ik deze zomer de Koninkrijksspelen in Aruba bijgewoond. Ik ben voorzitter van de commissie voor Antilliaanse en Arubaanse zaken en heb daar dus veel mensen gesproken. Sinds twee weken ben ik hier in Den Haag weer aan de slag gegaan. Vergis u niet, Kamerlid zijn is hard werken.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Marianne Langkamp, Tweede Kamerlid SP: “Als je ze allemaal bij elkaar optelt, zijn het er wel erg veel. Normaal werkende Nederlanders hebben ongeveer vijf weken vrij per jaar. Ik snap niet waarom Kamerleden dan een uitzonderingspositie moeten hebben. Bij de SP werken we de meeste tijd door. Ik wil het wel veranderen, maar een meerderheid van de Tweede Kamer is tegen. Zoals zo vaak wanneer het om dingen gaat over henzelf.”

Margot Kraneveldt, Tweede Kamerlid PvdA: “Het zou misschien een week of twee minder kunnen. Maar daar breng je de werkdruk van Kamerleden niet mee omlaag. Wij hebben namelijk de gewoonte de agenda helemaal vol te plempen met overleggen en vergaderingen. Je moet je soms ook even kunnen bezinnen. De tijd nemen om een goed voorstel te schrijven, je verdiepen in je portefeuille of de begroting voorbereiden. Recesweken lenen zich daar erg goed voor. En dat komt de kwaliteit van Kamerleden volgens mij alleen maar ten goede.”

Onderwerpen