Spring naar de content

De Reus uit Jubbega is terug

Tijd om even een Kamerlid in het zonnetje te zetten. CDA’er Rendert Algra keert morgen terug in de Tweede Kamer. En dat kan best nog eens leuk worden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Verslaggever dezes zag een keer hoe Rendert Algra de alarmbellen af liet gaan in de Tweede Kamer. De grote Fries (hobby’s: rugby en judo, dan weet je het wel) stapte met zijn zware tas een toegangspoortje van de Tweede Kamer in en bleek te zwaar te zijn. Het gewichtsgevoelige systeem laat namelijk het alarm afgaan boven een bepaald gewicht. Dit om onverlaten te snappen die een bom naar binnen willen smokkelen.

Het kenmerkt de man: er is namelijk altijd wel gedoe om hem. Tweemaal liefst brak hij met de fractiediscipline. De ene keer over het Generaal Pardon, de andere keer bij een stemming over donorregistratie. Het werd hem niet in dank afgenomen; voor de verkiezingen van 2006 werd Algra op een onverkiesbare plaats gezet. Nu Wim van de Camp, ‘de Motor van Europa’, naar Brussel is afgereisd kan Algra weer terugkeren naar de Kamer. De avonturen van Algra op Twitter beleeft u hier, een interessant interview vindt u hier. We zijn benieuwd of hij zijn leven gebeterd heeft of dat hij weer voor spektakel gaat zorgen.

Onderwerpen