Spring naar de content

Ze gaan weer beginnen

De Tweede Kamer maakt zich op voor het nieuwe parlementaire jaar, bedrijvigheid alom dus in het Haagse. Ook op Twitter. “Stokpaarden worden kort gehouden.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

D66-Kamerlid Boris van der Ham hield vanmorgen een korte bespiegeling over de herfst, terwijl Mei Li Vos blij is dat de PvdA-fractie zich aan de hoofdlijnen houdt. Rendert Algra, die over enkele uren als CDA-Kamerlid zal worden geïnstalleerd, heeft zijn eerste schriftelijke vragen al klaar liggen. Hij draagt overigens Friese sokken vandaag, dat u het weet. PvdA-financieel woordvoerder Paul Tang is inmiddels zich aan het inlezen in het CPB-boek De Grote Recessie. In het boek staat een citaat van Bo Derek dat niet al te sociaal-democratisch is. De Haagse Twitter-koning Maxime Verhagen is natuurlijk ook weer druk bezig ook al laat hij inhoudelijk weinig los.

Wat kunnen we verwachten de komende tijd? Het is dinsdag 15 september Prinsjesdag en die dag zal ongetwijfeld in het teken staan van de het economische zwaar weer waar land en wereld in verkeren. Eveneens staat er ons een flinke discussie te wachten over de verhoging van de AOW-leeftijd, die op 1 oktober zijn apotheose zal beleven. Tevens wordt er met belangstelling uitgekeken naar het rapport van de commissie Davids die onderzoek doet naar de politieke besluitvorming rondom de oorlog in Irak en de missie in Uruzgan wordt nog besproken. Dat belooft dus nog wat te worden dit politieke najaar. En vergeet ook deze problematiek niet. De meest recente peilingen vindt u hier en de eerste Kamervergadering kijkt u vanaf 14.00 uur hier.

Onderwerpen