Spring naar de content

Enige succesvolle medewerker verlaat Paul de Leeuw

Na de drama’s rondom Waar is Elvis?! (weinig kijkers) en De Tafel van 5 (nog minder kijkers) kreeg producent Paul de Leeuw gisteren weer een tegenslag te verwerken: de enige ster die wél scoort (Peter van der Vorst) verlaat zijn mediabedrijf En Vele Anderen (EVA). Ruzie is er niet, zo bezweert Van der Vorst.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

“Ik heb geen ruzie met Paul!” Daarmee reageert Van der Vorst op het gerucht dat dinsdag ontstond op radiozender Q-Music. Toen presentator Ruud de Wild aan roddelkoning Albert Verlinde vroeg of er sprake was van ruzie, antwoordde hij: “Peter zégt van niet.” Dat bleek voldoende om juist het tegenovergestelde te suggereren.

Van der Vorst: “Ik heb het gelukkig meteen kunnen rechtzetten. Paul en ik zijn juist heel prettig uit elkaar gegaan. Toen ik bij EVA Media begon, was het de bedoeling dat ik ook over andere programma’s bij het bedrijf zou nadenken. Maar Van der Vorst ziet sterren was zo succesvol dat ik daar geen tijd meer voor had.”

Het is meteen het enige programma van EVA Media dat goed loopt. Waar is Elvis?! bleek een flop en De Tafel van 5 heeft al vanaf de eerste uitzending te kampen met zeer teleurstellende kijkcijfers (gisteren voor de vierde keer op rij onder de 100.000). Maar ook daar heeft het vertrek van Van der Vorst niks mee te maken. “Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik graag voor mezelf wil beginnen en dit is het juiste moment. Maar Paul heeft me verzekerd dat zijn deur altijd open staat. In de toekomst sluit ik de coproductie van grotere projecten zeker niet uit.”

Onderwerpen