Spring naar de content

Ramadan komt naar u toe dit weekend

Ondanks zijn ontslag in Rotterdam, ondanks de rel rondom zijn mogelijke gastdocentschap in Amsterdam en ondanks het nieuws dat een van zijn collega’s bij het Iraanse Press TV door de FBI wordt gezocht voor moord, blijft de Zwitserse islamoloog Tariq Ramadan onverminderd hot.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Straks, om 18.00 uur, gaat hij in de Rotterdamse Arminiuskerk in debat met onder meer Marco Pastors en Mohammed Benzakour. De titel: Wat moet Rotterdam zonder Tariq Ramadan? De organisators schamen zich niet voor hun partijdigheid, want onderaan de aankondiging staat vermeld: “Voor het laatste nieuws over het debat: www.steuntariq.nl.”

Zondag gaat Ramadan in debat met onder meer Jonathan Sachs, Ernst Hirsch Ballin en John Gray in het Amsterdamse Muziektheater. Organisator is het prestigieuze Nexus Instituut, dat twintig topintellectuelen uit de hele wereld in debat laat gaan over ‘Tolerantie versus Fundamentalisme’.

Deze conferentie was al maanden geleden gepland. Heeft de organisatie overwogen Ramadan te schrappen na de recente commotie rondom zijn werk voor een extreem Iraanse tv-station? “Nee,” zo meldt Marcel van den Boogert van hjet Lexus Instituut. “We hebben niet overwogen Ramadan te schrappen. Het waarom zal door directeur Rob Riemen worden uitgelegd bij de opening van de conferentie.”

Dat wordt vroeg uit de veren. De conferentie begint zondagmorgen om 9.15 uur. Aanmelden kan hier.

Onderwerpen