Sarah Palin vindt AP ‘evil’

niek stolker 9 sep 2009 Politiek

The family said they didn’t want the photo published. AP, you did it anyway, and you know it was an evil thing to do.” Aldus Sarah Palin. Begint de politica zich nu ook al te bemoeien met de rechtszaak van Willem-Alexander en Máxima tegen het fotopersbureau?

Welnee. De te pas en te onpas ‘evil‘ roepende inwoonster van Alaska heeft het over een ándere heikele zaak waar Associated Press de laatste dagen mee te kampen heeft. Het persbureau bood een foto aan van de stervende soldaat Joshua Bernard (21). En daar is ze het niet mee eens. 

Weinig kranten publiceerden de in het zuiden van Afghanistan genomen foto van Bernard, die vlak voordat de fotograaf klikte door een Taliban-granaat was geraakt. The Intelligencer wel (klik hier voor hun verdediging).

Ook de St. Peterburg Times koos ervoor de foto te publiceren. Reden: de krant wilde de realiteit van de oorlog laten zien. Bernard werd vlak na het nemen van de foto met een helikopter naar Camp Leatherneck gebracht, waar hij overleed aan zijn verwondingen. Volgens Wikipedia hebben zijn er inmiddels 1299 leden van de coalition forces omgekomen in Afghanistan, waaronder 746 Amerikanen en 21 Nederlanders.

Reageer op artikel:
Sarah Palin vindt AP ‘evil’
Sluiten