Kunst: aanslagen in Den Haag

Bas Paternotte 13 sep 2009 Politiek

Verontrustende filmpjes op internet dit weekeinde. ACEDF (Accuse, Confuse, Expose, Divide, Front) plaatste op YouTube filmpjes van geënsceneerde aanslagen in Den Haag. Smakeloos? “Wij zeggen daar niets over,” aldus de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding.

Zo is onder meer te zien hoe er een aanslag wordt gepleegd op het stadhuis van Den Haag, verschillende ontploffingen in de skyline van de stad en een aanslag op het ministerie van Onderwijs.

Een woordvoerder van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding zegt zondag tegen HP/De Tijd dat we ons geen zorgen hoeven te maken. “De filmpjes circuleren sinds gisteren op het internet. Uit onderzoek blijkt dat het om een kunstproject gaat.” De filmpjes doen onherroepelijk denken aan de aanslagen van 11 september, die twee dagen geleden wereldwijd werden herdacht. Niet al te smaakvol dus. “Wij zeggen daar verder niets over,” aldus de NCTb.

Vorige week was er ook al sprake van een dubieus kunstproject in de Hofstad. Daar werd een pop aan een boom opgehangen waarop met een mes een foto van Geert Wilders was bevestigd.

Reageer op artikel:
Kunst: aanslagen in Den Haag
Sluiten