Spring naar de content

660.000 euro voor Utrechts politiefeest

Wat mag een feestje kosten? Misschien een tikje minder dan normaal, als de broekriem moet worden aangehaald. Toch mag de Utrechtse politie tijdens het korpsfeest volgend jaar 660.000 euro stuk slaan, zo ontdekte HP/De Tijd na een weekendje aanbestedingslijsten doorpluizen.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Mark Traa

De Nederlandse politie moet volgend jaar 148 miljoen euro inleveren. Nu misgunnen we de agenten hun jaarlijkse korpsfeest echt niet, zeker niet in Utrecht. Hun feest werd vorig jaar immers wegbezuinigd. Maar een feest voor vijfduizend mensen dat 660.000 euro mag kosten, vinden we best aan de forse kant. We komen wel eens op feestjes waar minder dan 132 euro per bezoeker wordt gespendeerd. Maar dat kan aan ons liggen. Het is misschien eerder de vraag of het een handig signaal is richting de minister: mopperen over bezuinigingen en vervolgens het salaris van een bus vol agenten verbrassen.

Het zijn dus geen hangerige bitterballenrecepties, die politiefeestjes: de grote namen in showland komen opdraven. Het is er gewoon een dolle boel waar je je als agent even helemaal kan laten gaan. Vijfduizend feestende mensen voor 660.000 euro. Is dat normaal in politiekringen? Nou ja, het kan in elk geval goedkoper: het korps Rotterdam-Rijnmond rekent op achtduizend dienders en trekt voor zijn feest volgend jaar 600.000 euro uit, ofwel een schamele 75 euro per feestganger.

Het zit dus wel goed met de secundaire arbeidsvoorwaarden, daar in het Utrechtse korps. Voor de komende twee jaar wordt er ook nog eens een kwart miljoen euro uitgetrokken voor kerstpakketten. Straks krijgen ze daar in Utrecht nog een probleem met hun reputatie. Nou ja, op feestgebied kunnen ze er wel een deukje hebben.

UPDATE Overigens meldt het Utrechtse korps inmiddels dat de aanbesteding voor het feest eerder dit jaar al is ingetrokken. Op de aanbestedingskalender staat hij evenwel nog vermeld.

Onderwerpen