Spring naar de content

De zoveelste hobbel voor Aleid Wolfsen

Sinds het aantreden van burgemeester/shredder Aleid Wolfsen struikelt het Utrechts college van affaire naar affaire. Nu is er sprake van een liegende ChristenUnie-wethouder.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De rel rondom het ingehuurde Hoofd Luchtkwaliteit Hans Haarsma (1,4 miljoen euro in vier jaar) krijgt een vervolg. Wethouder Piet van der Sluijs (CU) is onduidelijk geweest over de kwestie. Zo zei hij dat Haarsma’s klus keurig was aanbesteed volgens de regels. Uit een recente brief aan de gemeenteraad blijkt dat toch iets anders te liggen. Alleen de eerste opdracht aan Haarsma was op de juiste wijze gegund, door het aanvragen van drie offertes. Daarna wist Haarsma verschillende functies binnen het gemeentelijk apparaat te bekleden.

Enfin, donderdag is er een spoeddebat over de kwestie. En het is nu al al zeker dat dit staartje nóg een staartje gaat krijgen. Burgemeester Wolfsen wil namelijk helemaal geen gegevens vrijgeven over de 123 externe adviseurs die meer dan 100 euro per uur vangen. Het gehele verhaal leest u bij de collega’s van De Nieuwe Utrechter.

Onderwerpen