Spring naar de content

FC Utrecht trekt stadionverbod clubreporter in

Ben ten Boden is weer welkom bij thuiswedstrijden van FC Utrecht. De club heeft het bijna twee weken geleden uitgevaardigde stadionverbod vanmorgen met onmiddellijke ingang ingetrokken. Dat laat mr. Christian van der Mark, advocaat van Ten Boden, namens zijn cliënt aan HP/De Tijd weten.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Zijn felicitaties op zijn plaats?
“De heer Ten Boden is verheugd dat FC Utrecht het stadionverbod heeft opgeheven. Gelukkig heeft FC Utrecht alsnog ingezien dat het opgelegde stadionverbod volstrekt onterecht en zonder een legitieme aanleiding was opgelegd. Maar het blijft een zeer vervelende kwestie natuurlijk.”

Bekent FC Utrecht hiermee schuld?
“Dat vind ik wel. Wel betreurt Ten Boden dat daarvoor een kort geding procedure nodig was, waardoor hij nodeloos kosten voor juridische bijstand heeft moeten maken.”

Is met het intrekken van het stadionverbod voor u de kous nu af?
“Nee, wij hebben een eisvermeerdering neergelegd bij de club. Allereerst dient FC Utrecht binnen 48 uur een bericht op haar website te plaatsen waarin vermeld wordt dat het stadionverbod van Ten Boden is ingetrokken. Daarnaast moet de club bereidheid tonen de gemaakte kosten te vergoeden.”

Wat als dat niet gebeurt?
“Tot die tijd zal het kortgeding, dat gepland staat voor volgende week dinsdag, niet worden ingetrokken. Pas wanneer FC Utrecht voldoet aan de eisen van mijn cliënt, en daar gaat hij wel vanuit, zal het kortgeding alsnog worden ingetrokken. Pas dan kan deze zeer vervelende kwestie als een incident worden afgedaan.”

Onderwerpen