Spring naar de content

Duister Hollywood

Daniel Depp haalde de inspiratie voor zijn thriller van dichtbij: een van de hoofdpersonen is een acteur. Een gesprek over detectives, het filmwereldje en – uiteraard – zijn broer.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Nee, hij lijkt niet op zijn broer. Daniel Depp (55) is kalend en bollig. Maar er is wel die zachtmoedige blik. En die alerte twinkeling. Depp is in de ban van een schilderij van Karel Appel dat in de lounge van zijn hotel hangt. Is het een vis? Of toch een ezel? Een identiteitscrisis, luidt uiteindelijk het oordeel. Depp debuteerde onlangs succesvol met de thriller Loser’s Town. Op relatief late leeftijd. En dat is maar goed ook, anders had hij zelf misschien een identiteitscrisis gekregen.

“Als ik een jaar of twintig was geweest, fris van een schrijfcursus uit, zeg Iowa, dan hadden ze me opgevreten. Op die leeftijd wil je indruk maken op mensen en geloof je alles wat ze zeggen. En als ik lees wat er her en der over me wordt geschreven… De pers heeft een probleem, omdat Johnny en ik een heel goede relatie hebben. Dat is geen goed verhaal. Ze hopen op rivaliteit, dat ik me minderwaardig voel ten opzichte van mijn beroemde broer. Dus het is maar goed dat ik een redelijk gezond ego heb. Dat heb ik wel aan Hollywood te danken: ik ben er tough geworden.”

Het gehele artikel staat in de HP/De Tijd van deze week.

Onderwerpen