Spring naar de content

Mei Li Vos: ‘Wacko Jacko Wilders is gefrustreerde vrouwenhater’

Geert Wilders stal gisteren de show bij de Algemene Beschouwingen met zijn pleidooi om een belasting van 1000 euro per jaar op ‘kopvodden’ te heffen. PvdA-Kamerlid Mei Li Vos kreeg een woedeaanval.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Even was Mei Li Vos gisteren van plan om met een vest om haar hoofd geknoopt de plenaire zaal binnen te lopen. Haar collega’s hielden haar echter tegen. “Als vrouw, als vrijzinnige, als democraat en tweede generatie-whatever-niet-helemaal-Nederlander werd ik woedend.” De 160 centimeter lange PvdA-politica was na de opmerkingen van Wilders over een hoofddoekbelasting het liefst naar de interruptiemicrofoon gelopen om hem uit te schelden voor ‘vrouwenhater, mysogeen, gefrustreerde y-gen drager, gemankeerde Indo of Wacko Jacko’, zo schrijft ze op haar weblog.

Vos overweegt nu om een hoofddoekje op te doen tijdens Prinsjesdag volgend jaar. Tenminste, als ze volgend jaar nog in de Kamer zit. De koningin van de hoofddoek wil haar er in ieder geval wel één lenen.

UPDATE – Fokke en Sukke zijn ook gegriefd over de hoofddoekenbelastingplannen.