Polo speelt weer mee in de PC

import onder de gordel 18 sep 2009 Cultuur

Een memorabel partijtje was de feestelijke heropening van de Ralph Lauren Boutique, vorige week in de P.C. Hooftstraat. De goedkopere labels van meneer Ralph waren altijd wel ergens te koop in deze negorij, maar dan moest je zaken doen met een ordinaire franchiser. De Bijenkorf, Maison de Bonneterie en ook Oger Lusink (op foto één naast Miljonair Fair-organisator Yves Gijrath) hadden altijd wel een rekje hangen. Voor de high-end-labels moest je op zoek naar een echte ‘RL’-store. Ralph maakte van de nood en deugd en deed een duizelingwekkend bod op de franchise-shop van Oger. Voor de opening waren er veel beeldschone gesponsorde vrouwen in Collection, het prijzigste RL-dameslabel. Op foto twee geeft tweevoudig Playboy-model Lieke van Lexmond het goede voorbeeld in een goudkleurige design-maliënkolder van Ralph.

Op de koningsblauwe loper was het heel de avond een getrippel van jewelste. De kunst is precies op tijd aan te komen lopen, en je dan achteloos af te laten vinken door de in het zwart gestoken meisjes van het pr-bureau. Niets is pijnlijker dan een file op de blauwe loper, en de doorgewinterde bezoeker doet in zo’n geval een toneelstukje bij de parkeermeter. Toppunt van gne is als de fotografen alsnog collectief besluiten dat je niet beroemd genoeg bent, zodat je ongeflitst aan de bubbels moet. Daar hadden Tooske van Breugem en Bastiaan Ragas geen last van. Allebei waren ze gesponsord door Ralph – hij overigens in het goedkopere Black Label. Het exclusievere Purple Label hing die avond soepel om de billen van soapie Winston Post, en ook de zwarte strapless avondjurk van partner Denise Post was net een tikkie spannender dan het kuise kieltje van Tooske.

Geheel filevrij, want ruim twee uur te laat, arriveerde actrice Hanna Verboom, maar ook een dergelijke entree is niet geheel zonder risico: de helft van de fotografen was alweer vertrokken. Echt gezellig werd het toen celebrity-slager Jort Kelder kwam buurten op zijn transportfiets. De crisis is hardnekkiger dan gedacht, zeg je dan. Kelder is zonder concurrentie PC-kenner bij uitstek en daarbij zelfs kandidaat voor de Televizier-Ring, maar de laatste aflevering van Bij ons in de PC dateert alweer van mei, terwijl de rest van roddelend Nederland allang weer begonnen is. Inky de Bruijn leek Kelder na enig speurwerk het ideale slachtoffer om mee te sparren, en de voormalige zwemkampioene werd prompt het dure RL-hemdje van het lijf gevraagd. Binnen vermeiden zich intussen de waarlijk groten, onder wie burgemeester Job Cohen, collega-couturier Frans Molenaar en Stopera-architect Cees Dam, alsmede de zelfbenoemde juwelier René van Ass van Aspen Jewelry & Watches, die de hele avond liep te showen met zijn overmaatse pillendoos-polsklok van naar verluidt 27 ruggen.


Tekst en foto’s Jan Zandbergen

Reageer op artikel:
Polo speelt weer mee in de PC
Sluiten