Doe Maar doet de AOW

Bas Paternotte 21 sep 2009 Politiek

De magische datum van 1 oktober komt in zicht. Dan moeten de sociale partners met een voorstel komen om de AOW betaalbaar te houden én de leeftijd niet te verhogen naar 67. Een naar verwachting kansloos verhaal, maar de oppositie wordt steeds creatiever. Want wat te denken van dit filmpje?


Frits Lambrechts is natuurlijk de beste acteur die de SP zich kan wensen. De voormalige Hoofdpiet is namelijk oud-communist en is de aangewezen man om de gefrustreerde 65-er te verbeelden.
Maar het is nog maar de vraag of de FNV en de werkgevers er uit gaan komen. En dat zou betekenen dat het Kabinet haar plannen gewoon ten uitvoer zal brengen. De PvdA is al druk bezig het niet zo arbeiders-vriendelijke plan verkoopbaar te maken. Zo wil Wouter Bos nu het ‘zware werk’ uitbannen. Da’s mooi natuurlijk maar in het veld krijgen de PvdA’ers het steeds moeilijker.
De creativiteit van de SP ten spijt is het een gelopen race. Ook tijdens de Algemene Beschouwingen liet Mariëtte Hamer er geen misverstand over bestaan: de PvdA heeft haar handtekening gezet onder het plan om de AOW-leeftijd te verhogen. En daar helpt geen filmpje aan.

Reageer op artikel:
Doe Maar doet de AOW
Sluiten