Spring naar de content

Doe Maar doet de AOW

De magische datum van 1 oktober komt in zicht. Dan moeten de sociale partners met een voorstel komen om de AOW betaalbaar te houden én de leeftijd niet te verhogen naar 67. Een naar verwachting kansloos verhaal, maar de oppositie wordt steeds creatiever. Want wat te denken van dit filmpje?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte


Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Frits Lambrechts is natuurlijk de beste acteur die de SP zich kan wensen. De voormalige Hoofdpiet is namelijk oud-communist en is de aangewezen man om de gefrustreerde 65-er te verbeelden.
Maar het is nog maar de vraag of de FNV en de werkgevers er uit gaan komen. En dat zou betekenen dat het Kabinet haar plannen gewoon ten uitvoer zal brengen. De PvdA is al druk bezig het niet zo arbeiders-vriendelijke plan verkoopbaar te maken. Zo wil Wouter Bos nu het ‘zware werk’ uitbannen. Da’s mooi natuurlijk maar in het veld krijgen de PvdA’ers het steeds moeilijker.
De creativiteit van de SP ten spijt is het een gelopen race. Ook tijdens de Algemene Beschouwingen liet Mariëtte Hamer er geen misverstand over bestaan: de PvdA heeft haar handtekening gezet onder het plan om de AOW-leeftijd te verhogen. En daar helpt geen filmpje aan.

Onderwerpen