Spring naar de content

Saban; hét debat

De Tweede Kamer maakt zich deze ochtend op voor een spannend debat. VVD-Kamerlid Fred Teeven gaat straks minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin aan de tand voelen over de ontsnapte gewelddadige pooier Saban Baran.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Het is nog niet duidelijk wat de uitkomst van het debat wordt. Elseviers misdaad-expert Gerlof Leistra pleit ervoor dat de minister opstapt. Of het zover gaat komen is nog maar de vraag. Standaard antwoord van Kamerleden in dit soort kwesties is dat zijn ‘niet op de stoel van de rechter’ willen zitten.

Wel is het een uitermate pijnlijke kwestie voor zowel de rechtbank als het Openbaar Ministerie. Hirsch Ballin zal zeker door het stof moeten om een ongetwijfeld kritische Kamer tevreden te stellen. Teeven zal met name inzetten op een stelselwijziging; de verlofregels moeten volgens hem tegen het licht worden gehouden. We achten de kans overigens klein dat de namen van de rechters in kwestie bekend zullen worden .

Baran heeft overigens liever niet dat u de foto boven dit stukje ziet. Mr. Spong weet ons te vinden. Enfin, het debat kunt u hier volgen vanaf 10.45.

Onderwerpen