Spring naar de content

Buiten spelen met Freek

Onder Fortuynisten geniet Matty Verkamman een bedenkelijk soort faam door een Trouw-column waarin hij de ‘kale nepprofessor’ aids toewenste. Inmiddels is hij uitgever van monumentale – en politiek kleurloze – sportboeken. Ze hebben Verkamman rijk gemaakt. Hij heeft zijn uitgeverij De Buitenspelers namelijk voor een prettig bedrag verkocht aan de Weekbladpers.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

De Weekbladpers is uitgever van onder meer Voetbal International. Mede omdat VI-baas Johan Derksen een ‘goeie vriend’ van hem is, brak Verkamman (58) de onderhandelingen met concurrent L.J. Veen al na één gesprek af, vertelt hij. “Ik had bij Veen geen goed gevoel. Hoeveel de Weekbladpers me heeft betaald? Dat gaat je geen flikker aan, maar het is een bedrag waar ik heel blij mee ben.”

Verkamman, autodidact in het uitgeefvak, blijft aan als creatief directeur. Hij scoorde de laatste jaren uitstekend met loodzware (vijf à zes kilo) én peperdure werken over onder meer Feyenoord en Willem van Hanegem (kosten: zes tientjes). Inmiddels heeft hij ook Hugo Borst als auteur gestrikt, zegt hij trots.

De Buitenspelers slaat zijn vleugels steeds verder uit. Zo verschijnt volgend jaar april een boek over Freek de Jonge.

“Het wordt Freeks allesomvattende oeuvreboek. Een soort kijkdoos, inclusief recensies. Ja, óók kritische.”

Onderwerpen