Transseksualiteit is oké, zolang je er maar mee worstelt

Jenny Velthuijs 29 sep 2009 Politiek

Het kan u zomaar ontgaan zijn. Big Brother-bekendheid Kelly van der Veer heeft EO-gezicht Manuel Venderbos vergeven voor de beledigende uitspraak die hij eerder over haar maakte in zijn programma JONG. Venderbos noemde haar toen een ‘uit de hand gelopen travestiet’.

In JONG ontvangt Venderbos opmerkelijke jongeren met het doel de taboes op hun levensstijl te doorbreken. Dit keer wilde Venderbos het vooroordeel ontkrachten dat alle transgenders net als Kelly van der Veer zijn. Dat is namelijk helemaal niet zo!

Wat Venderbos toch met ‘zo als Kelly’ bedoelde, vroegen wij aan EO-woordvoerder Jos Douma. “Nou, Kelly van der Veer is nogal… eh… excentriek. Die zoekt toch op een bepaalde manier de publiciteit. Maar heel veel transgenders willen dat helemaal niet. Die worstelen juist met zichzelf.”

In eerste instantie reageerde Van der Veer diep gekwetst. “Waaraan heb ik een opmerking als deze te danken? Het liefst rij ik naar zijn huis en sla ik hem helemaal in elkaar, maar dat kun je niet maken als vrouw zijnde.” Hoewel Venderbos begreep dat Van der Veer boos en verdrietig was, vond hij dat de Big Brother-bekendheid ook wel een verkeerd signaal had afgegeven. Per slot van rekening gaat niet iedere transgender naakt voor de webcam zitten. Toch was de EO-presentator zo manmoedig een bloemetje te sturen. Uit een telefoongesprek met de moeder van Van der Veer, begreep Venderbos bovendien dat ook Kelly met haar seksualiteit geworsteld heeft. Douma: “Dat had hij totaal niet verwacht.”

Reageer op artikel:
Transseksualiteit is oké, zolang je er maar mee worstelt
Sluiten