Spring naar de content

Jeroen Pauw

Elf jaar was hij de prima donna van RTL, nu is hij het van de publieke omroep. Jeroen Pauw (49) over de Porsche van Lex Harding, het PSV-gehalte van het NOS Journaal en de invloed van Conny Mus. ‘Conny stond bij wijze van spreken náást die bom.’

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Boudewijn Geels

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

De U-bochtconstructie hoogst twijfelachtig noemen, zou een eufemisme zijn. Maak daar maar gerust uitermate dubieus van. Maar van het Commissariaat voor de Media mocht hij, en dus smaakte RTL Veronique, statutair gevestigd in het groothertogdom Luxemburg, op 2 oktober 1989 het genoegen de eerste bres te schieten in het bolwerk dat Nederlandse Publieke Omroep heette.

Het eerste echte programma van de ‘buitenlandse’ zender was op die memorabele tweede oktober het RTL Nieuws van 18.00 uur. Het werd gepresenteerd door een vriendelijk ogende jongeling, genaamd Jeroen Pauw. Meest opvallend aan zijn verschijning was zijn haar; het leek alsof er lukraak een flinke dot schapenwol op zijn schedel was geplakt. Spectaculair nieuws had Pauw niet, maar hij ging ook niet af. Om 22.00 uur volgde een tweede bulletin, samen met ene Loretta Schrijver. Hoewel het duo, dat naar later zou blijken de sponde had gedeeld bij de Wereldomroep, overduidelijk nog aan de formule moest wennen, haalde ook deze uitzending een acceptabel niveau.

Het gehele artikel staat in de HP/De Tijd van deze week.

Onderwerpen