Spring naar de content

Ronald Sørensen wil in raad toezicht PowNed en WNL

Llink eruit en PowNed en Wakker Nederland WNL in het publieke bestel. Althans als het aan de adviesorganen van de Publieke Omroep ligt. De oorsprong van de nieuwe zenders die een fris tegengeluid beloven en op het links geslepen brilletje van Hilversum willen staan, ligt bij politicus Ronald Sørensen. Hij richtte omroep PopNed op dat een rechts tegengeluid moest laten horen. Hij haalde het niet, flirtte tevergeefs met zijn opvolgers, maar blijft desondanks niet aan de zijlijn staan.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Meneer Sørensen, zij wel en u geen zender. Dat is vast niet leuk.
“Ik vind het fantastisch! Het is toch bij mij en twee anderen begonnen. We willen gewoon dat er zo’n omroep komt. Het grappige is dat we ze allebei benaderd hebben, waarna ze zelf met het idee kwamen en dachten we hebben die Sørensen helemaal niet nodig. Ach, wie het doet interesseert ons niet. Als het maar gebeurt!”

Waarom is het misgegaan met uw omroep?

“We zijn gestopt, ja. Maar dat had te maken met technische aanloopproblemen. De provider kon de aanmeldingen niet aan. Op dat moment kwam Geenstijl met hun initiatief. Toen zijn we achter Geenstijl gaan staan, maar zij hadden geen trek in ons. Daarna heb ik De Telegraaf benaderd. Ik heb geopperd dat ze hun lezers omroeplid moesten maken. Vervolgens heb ik niets meer van ze gehoord. Maar ze hebben wel dat idee gevolgd of zelf op het idee gekomen.”

Is uw rol nu uitgespeeld?
“Ik zou het wel leuk vinden om in de raad van toezicht te komen. Wat zeg ik, ik ga dat gewoon bij die zenders proberen.”

Uw omroep is nog niet opgeheven.
“Als de zenders verlengstukken van GeenStijl en De Telegraaf blijken te zijn, dan gaan we weer aan de bel trekken.”

Maar hoe zou een uitzending van Omroep PopNed eruit hebben gezien? Nou zo: