Politiek 2.0; binnenbrand in kabinet zet zich voort op internet

Bas Paternotte 2 okt 2009 Politiek

Er is stront binnen de coalitie en niet zo’n beetje ook. Het debat afgelopen woensdag over de missie in Uruzgan heeft menig politiek commentator in verwarring achtergelaten. De temperatuur binnen de coalitie is inmiddels tot beneden het vriespunt gedaald. De oorlog wordt nu verder uitgevochten op de internets.

Want wat moeten we denken van deze tweet van minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen (CDA)? Eergisteren kreeg hij nog een publieke schrobbering van de premier, nu gooit hij wéér alle opties open. Maar goed, zo is Maxime. Hij heeft wel eens eerder via Twitter Politik gemacht.

En wat is Joël Voordewind (CU) hier aan het doen? Dat zijn namelijk duidelijke woorden: “Wij gaan weg uit Uruzgan.” Nog geen 24 uur later maakt de boy wonder van de ChristenUnie terugtrekkende bewegingen. De ‘vrolijk orthodoxen’ zijn namelijk opeens weer wél bereid water bij de wijn te doen.

Begrijpt u het nog? Wij niet. Overigens, de Ieren gaan vandaag naar de stembus. Wanneer zij ook hun handtekening onder het Verdrag van Lissabon, zetten wordt de kans alleen maar groter dat premier Jan Peter Balkenende echt naar Europa vertrekt. En dan hebben wij ‘s werelds eerste twitterende premier. Met foto’s en al, rechtstreeks uit de Trêveszaal.

Reageer op artikel:
Politiek 2.0; binnenbrand in kabinet zet zich voort op internet
Sluiten