Spring naar de content

Studiefinanciering? Afschaffen!

Halbe Zijlstra, Tweede Kamerlid VVD: “Dit is een voorstel van ons. Hiermee kun je één miljard euro vrijspelen voor het hoger onderwijs. Dat komt ten goede aan meer en betere docenten, kleinere lesgroepen en een algeheel betere kwaliteit. Ons onderwijsniveau is internationaal bekeken aan het dalen en dat is een slechte zaak. Een sociaal leenstelsel is de enige oplossing in deze tijden van crisis.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Tofik Dibi, Tweede Kamerlid GroenLinks: “Dit voorstel van een sociaal leenstelsel hebben wij jaren geleden al een keer gedaan. Dat was de academicibelasting. Toen was de VVD nog tegen. Maar het is goed dat ook Wouter Bos heeft aangegeven dat het anders moet met de studiefinanciering. Goed moment voor discussie, want het huidige stelsel is onhoudbaar.”

Jasper van Dijk, Tweede Kamerlid SP: “De studiefinanciering afschaffen is een heel slecht plan. Met name jongeren uit gezinnen met een laag inkomen hikken ontzettend tegen een studieschuld aan. Met dit plan gaan zij niet meer studeren. En dan wordt studeren weer een aangelegenheid van de elite. Studiefinanciering kost een boel geld, maar het is investeren in de toekomst. Al die studenten gaan uiteindelijk dat geld terugverdienen voor Nederland.”

Onderwerpen