Spring naar de content

Wederhoor

De stadslegende ging al langer dat voormalig HP/De Tijd-hoofdredacteur Henk Steenhuis onvrijwillig zou hebben meegewerkt aan het omslagverhaal over Martin Bril in HP/De Tijd van 21 augustus.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

De auteur van het artikel, Jan Zandbergen, werd niets gevraagd. Dus die kon ook niet uitleggen dat Steenhuis het complete Bril-verhaal vooraf heeft gelezen. En op geen enkele manier op zijn vele citaten wilde terugkomen. Vreemd dus dat Steenhuis HP/De Tijd een ingezonden briefje stuurde waarin hij meldde dat hij niet had meegewerkt aan het artikel. En logisch dat HP/De Tijd het niet plaatste, want dan moest een dubbele tong onthuld worden. Maar het briefje van Steenhuis ging een eigen leven leiden en vorige week ‘onthulde’ Het Parool dat Steenhuis misbruikt zou zijn door zijn voormalige broodheer.

Wie verstuurde het briefje van Steenhuis? Wie kregen het allemaal? Waarom zocht Het Parool niet de echte feiten? Dat kwam waarschijnlijk niet goed uit. Want zoals Parool-hoofdredacteur Barbara van Beukering al twitterde: “Wat een onkies stuk in HP/De Tijd over Martin Bril. Bah!” Dan zou wederhoor een vervelend stukkie maar in de weg zitten.

Onderwerpen