Spring naar de content

Wietse zoekt Vrouw

Dijkgraaf: Blijboom, ik zeg Boer zoekt Vrouw en dan zeg jij...

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Blijboom: iftçi Es Ariyor!

Dijkgraaf: Kom op. Het is van de publieke omroep, de keurige KRO, het is al sinds 2005 een ongelooflijke kijkcijferhit en het wordt, zo heb ik vernomen, heel integer gemaakt, onder direct toezicht van Bisschoppelijk adviseur mgr. drs. M.J. de Groot zelf. Dus ik zeg Boer zoekt Vrouw en dan zeg jij...

Blijboom: iftçi Es Ariyor!

Dijkgraaf: Dit gaat je geld kosten, Blijboom. We hadden afgesproken dat we alle jaargangen Boer zoekt Vrouw zouden bekijken en dan de Ultieme Recensie zouden afscheiden. Met Boer Wietse als rode draad. Want Wietse, die op twee na de meeste brieven kreeg, 190, kan weleens dé dragende kracht worden van de editie 2009 van Boer zoekt Vrouw. Dat komt: hij is bang voor meisjes. En nog meer voor vrouwen. En vorige week, bij speeddates van elk vijf minuten met tien geïnteresseerde vrouwen, heeft de KRO echt zijn uiterste best moeten doen om er per date meer dan zes seconden tekst uit te halen van Wietse. Die klapt dicht zodra er een vrouw in zijn buurt komt, dat wil je niet weten. Als zo'n dametje dan lekker klept, dan heb je nog een beetje het De Tafel van 5-gevoel, maar als ook daar weinig tekst uit komt, dan kijk en luister je dus naar stilte. Heel vervreemdend.

Blijboom: Ik ben gebroken!

Dijkgraaf: WTF, Blijboom. Heb je bandjes van Joling en Gordon over de Vloer zitten bekijken? Dat was de afspraak niet, maat. Maar goed, die Wietse, dat wordt dus een knaller. Hij is 35 en woont al een paar weken op zichzelf. Zijn ouders én driekwart van de inboedel hebben de boerderij verlaten en nu zit hij daar dus alleen. Normaal zou je zeggen: tegen de muren te praten, maar Wietse praat zelfs niet tegen de muren. Enfin, Wietse is niet alleen stil, maar ook heel aandoenlijk. Vandaar die 190 brieven. Allemaal vrouwen die echt niet afkomen op Wietses paarden, waarop-ie na het werk 's avonds graag een stukje mag rijden, maar op zijn lieve persoonlijkheid en vriendelijke lach.


Blijboom: Vol-ko-men gebroken, Dijkgraaf. Vrijdag zou ik vertrekken voor een paar dagen Turkije, zondag om KWART VOOR ZEVEN kwam ik aan in het hotel. Corendon is echt een aanrader voor mensen die van reizen houden. Maar ik bén liever op de plaats van bestemming.

Dijkgraaf: Kijk, zulke dingen zouden Wietse nou nooit overkomen. Wietse zou denken dat Turkije de naam is van een nieuwe melkmachine. En Cor en Don twee homo's uit de stad die de boerderij verderop in de buurt willen kopen. Ik heb namelijk de hand weten te leggen op een vraag-/antwoordgesprek met Wietse. Vraag me niet hoe het kan - dat er antwoord is gekomen bedoel ik, maar geniet ervan. Vraag: leukste klus? Antwoord: melken. Vraag: wat zoek je in een vrouw? Antwoord: een leuke vrouw die paarden ook leuk vindt. Vraag: wat moet een vrouw absoluut hebben? Antwoord: humor, en een beetje kunnen praten. Vraag: wat vind jij romantisch? Antwoord: samen op de bank film kijken. Vraag: lievelingseten? Antwoord: hutspot. Vraag: favoriete vakantieland? Antwoord: Nederland. Vraag: waar heb je voor het eerst...

Blijboom: Vind je het goed als ik ondertussen even het zwembad in duik?

Dijkgraaf: Ik had toch al het idee dat ik de kar vandaag alleen moest trekken. Vraag: waar heb je voor het eerst gekust? Antwoord: in de hooiberg. En toen ik dat las, Blijboom, toen werd ik dus ra-zend. Want die KRO, die hoort te staan voor betrouwbaarheid. En dit móet een leugen zijn. Want als ik nou één ding zeker weet, zoveel mensenkennis heb ik wel, is het dat die Wietse in zijn hele leven net zo vaak gezoend heeft als ik voor Ajax gejuicht. Never. Nooit. Zero points. En waarom? Als ze nou gewoon ingevuld hadden bij dat vraag-/antwoordgesprek: Vraag: wanneer heb je voor het eerst met een mens gekust? Antwoord: dat weet ik nog niet; ja, dan was ik fan gebleven van Boer zoekt Vrouw. Nu denk ik: die 190 vrouwen die Wietse schreven, die wilden gewoon zijn paarden. En die 831 die de Brabantse gladjakker Jos schreven, gleden op z'n poen. Als je de antwoorden van zo'n Wietse verzint, KRO, doe het dan in godsnaam geloofwaardig, zeg.


Blijboom: Ik merk het al: dat wordt dus geen iftçi Es Ariyor meer voor jou. En geen Corendon meer voor mij.

Onderwerpen