Spring naar de content

Ambtenaren voor ontslag collega’s

Niet alleen zijn ambtenaren regelmatig niet zo productief er zijn er ook nog eens veel. Te veel zelfs. Uit een enquête van Binnenlands Bestuur blijkt dat gemeenteambtenaren daar zelf ook zo over denken en pleiten voor  ontslag.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Na de operatie Vernieuwing Rijksdienst, een grootschalige bezuinigingsoperatie waardoor 12.800 ambtenaren  ergens anders emplooi moeten vinden, zijn nu de gemeentes aan de beurt. Althans dat kan als je de uitkomst van een door Binnenlands Bestuur uitgevoerd onderzoek mag geloven.
Er kan gesneden worden, maar dan wel als het personeel betreft van andere afdelingen. “Want op de eigen afdeling kan geen mens worden gemist.” Tweederde van de ambtenaren vindt de werkdruk bij de gemeente overigens ‘hoog’. En die werkdruk is ook nog eens oneerlijk verdeeld over de afdelingen, vindt men. Gelukkig staat een grootschalig bezuinigingsprogramma als bij de rijksoverheid niet gepland, want anders komen er volgens de respondenten ‘taken stil te liggen’. En omdat de 185.000 gemeenteambtenaren te weinig verdienen, gaan ze ‘mogelijk actievoeren’.