Spring naar de content

Einde voor Green.2 in zicht?

Wacht u ook tevergeefs bij de kiosk op de nieuwste editie van Green.2? Is voor deze ‘groene glossy’ nu ook al het doek gevallen? Nee nee, de verschijningsfrequentie van het blad gaat van zes naar vier keer per jaar. Dat klinkt als een ordinaire bezuinigingsmaatregel van hogerhand en het begin van het einde. De redactie is natuurlijk furieus en beraadt zich op actie om op te komen voor hun product. Nou nee, bij Green.2 gaat de vlag juist uit, zegt redactie-assistente Silvia Dix. “Niks bezuinigingsmaatregel, het is een idee van de redactie zelf.” Hoofdredactrice Sanne Groot Koerkamp denkt daar echter heel anders over.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Mevrouw Dix, vervelend zeg, minder vaak uitkomen.
“We kwamen zes keer per jaar uit maar nu vier keer per jaar. Daar staat dan wel tegenover dat we dertig pagina’s dikker worden.”

Door minder uit te komen worden de kosten gedrukt en het blad gered?
“Ehm, we willen graag een bredere doelgroep aanspreken en we hadden tot nu toe te weinig tijd om artikelen uit te werken. Via deze stap hebben we meer tijd om de diepte in te gaan. De nieuwe uitgaven moeten meer bewaarnummers worden.”

Dat riekt toch naar een bezuinigingsmaatregel van hogerhand?
“Nee hoor, dat we minder uitkomen is niet op bevel van de uitgever. Dat initiatief kwam echt helemaal bij ons vandaan. En op 22 oktober komt de volgende editie uit.”

Sanne Groot Koerkamp: “Nee, dat is helemaal geen bezuinigingsmaatregel. Twee nummers geleden hadden we een dubbelnummer en dat verkocht zo goed dat we besloten hebben dikkere edities te maken die twee keer minder uitkomen. Dat is natuurlijk wel het idee van de uitgever, maar zeker niet om de kosten te drukken. We werken bij een optimistische uitgever die op deze manier ervoor zorgt dat we ook in 2013 nog uitkomen.”