Spring naar de content

Plasterk gaat toch voor print

Kritiek vanuit ‘het veld’ op de plannen van Media-minister Ronald Plasterk . De bewindsman kwam vorige week met zijn beleidsreactie op de plannen van de commissie Brinkman. Commissielid Bart Brouwers is ontevreden.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Bas Paternotte

Brouwers, hoofdredacteur van dagblad Sp!ts, schrijft op zijn weblog Dode Bomen dat Plasterk kiest voor de ‘veilige route’. Zijn belangrijkste punt: de bedoeling was meer innovatie maar “het is doodzonde dat hij de regeling voor jonge journalisten tegen het advies van de commissie Brinkman in nadrukkelijk beperkt tot de kranten en opiniebladen. Hier lag een kans voor open doel om verandering aan te brengen in Plasterks eigen constatering dat internetmedia nog wel wat extra journalistieke kracht kunnen gebruiken. Hij laat hem onbenut en dat is moeilijk te begrijpen.”

Het lijkt er op dat Plasterks ministerie sowieso een aparte kijk heeft op het medialandschap getuige de zin “Op internet zijn er grootverdieners als nu.nl en Google”. Nu.nl en Google, tja. Hoofdredacteur van die ‘grootverdiener’ Nu.nl, Laurens Verhagen, schreef overigens ook een reactie op het internet.  Enfin, bij HP/De Tijd.nl tikken we gewoon door en vooralsnog hebben we geen behoefte aan subsidie. Brouwers’ artikel vindt u hier.

Onderwerpen