Spring naar de content

VPRO bezorgd over kijkcijfers ‘Sorry Minister’

Het gaat niet best met de VPRO-serie Sorry Minister, de Nederlandse versie van het zeer succesvolle Britse Yes minister. Naar de aflevering van afgelopen maandag keken 219.000 mensen. De eerste aflevering, op 7 september, trok 476.000 kijkers. Wat is er loos?

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Boudewijn Geels

VPRO-persvoorlichter Marina Alings, wat denkt u?

“Het houdt inderdaad niet over. Al hadden we eergisteren al wat meer kijkers dan vorige week, toen het er 180.000 waren.”

Nee, 165.000.

“Nog erger. Maar goed, het aantal kijkers is dus iets aangetrokken. Dat kan komen doordat we met ingang van deze week geen lachband meer gebruiken. Uit een enquete is namelijk gebleken dat 85 procent van de kijkers geen lachband wil.”

Dat gedoe rond die lachband kan nooit de enige verklaring zijn.

“Nee. We zijn ook niet erg gelukkig met het tijdstip waarop Sorry Minister wordt uitgezonden. Om 22.00 uur, op Nederland 3. We hadden liever meteen na Holland Sport gezeten. Veel van die kijkers hadden we waarschijnlijk best kunnen meetrekken. Nu zit Rob Kamphues ertussen, en dat is toch een ander publiek. Het kan natuurlijk ook zijn dat Sorry Minister gewoon niet zo wordt gewaardeerd. Maar ja, een programma als Jiskefet moest destijds ook groeien.”

Daar kreeg Jiskefet jaren de tijd voor. Hoeveel afleveringen van Sorry Minister zijn er gemaakt?

“Elf.”

Jullie kunnen niet klagen dat jullie te weinig publiciteit hebben gehad.

“Nee, daaraan ligt het zéker niet.”

Misschien vindt de kijker wel dat er in Sorry Minister tamelijk houterig wordt geacteerd.

“Daar kan ik bevestigend noch ontkennend op antwoorden. We hebben er geen onderzoek naar gedaan. Bovendien is het een kwestie van smaak.”

Wat vindt u zelf?

“Dat zeg ik niet.”

Onderwerpen