Spring naar de content

‘HP/De Tijd schoffeert kroonprins’

Het HP/De Tijdcoverartikel van deze week wekt beroering. Sommige lezers zijn enthousiast, sommigen vinden het heftig en anderen weer [[popup file=”2009-10/afbeelding_18_copy1.png” description=”onbeschoft” alt=”Uit een vandaag ontvangen ingezonden brief.” align=”inline” ]].

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

En dan de beroepsrecensenten. Paul Onkenhout (de Volkskrant) rept van ‘een nogal armzalige poging om de kioskknaller van de week te worden’. Op Radio 1 kan EO-interviewer Tijs van den Brink zijn walging nauwelijks onderdrukken, terwijl zijn gesprekpartner (ex-LPF’er Joost Eerdmans) vindt dat HP/De Tijd een ‘terechte vraag’ stelt: “Zijn we het koningshuis een beetje zat aan het worden?”

Ondertussen debatteert de Tweede Kamer verder over de voorgenomen salarisverhoging van Willem-Alexander en zijn familieleden. Een gelegenheidsverbond van de PvdA, de SP en de PVV pleit voor bezuinigingen.

Uit een enquête van het koningsgezinde tv-programma Blauw Bloed bleek eerder vanmiddag dat bij 37% van de Nederlanders de sympathie voor het koningshuis is afgenomen.

Onderwerpen