Spring naar de content

Jan Marijnissen doet een ruudlubbersje®

Wat Ruud Lubbers kan, kan ik beter, dacht Jan Marijnissen. De definitieve dolksteek in de rug van zijn opvolger Elco Brinkman, vlak voor de verkiezingen van 1994 (“Mijn stem gaat naar Hirsch Ballin”) had verstrekkende gevolgen (acht jaar Paars). Marijnissen dreigt nu terug te keren als lijsttrekker.

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

Hij sluit een terugkeer als politiek leider van de SP niet meer uit. Sterker, tegen het weekblad Binnenlands Bestuur zegt Marijnissen: “Op het moment dat er een beroep op mij wordt gedaan, dan ben ik er natuurlijk.”

In juni was Marijnissen ook al lekker collegiaal. Naar aanleiding van Kants matige optreden tijdens het lijsttrekkersdebat na afloop van de Europese Verkiezingen oordeelde hij dat ze ‘met haar toch wat schrille stem’ en ‘verbeten trekken’ te streng overkwam.

Uit de oude doos: een filmpje over de tijden dat Marijnissen en Kant nog prettig samenwerkten.

<object width=”410″ height=”344″><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/qIASMplB0aU&hl=nl&fs=1&”></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube.com/v/qIASMplB0aU&hl=nl&fs=1&” type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” width=”410″ height=”344″></embed></object>