Spring naar de content

Polanski-twist zet zich voort op Volkskrant-redactie

Zwitserland houdt Roman Polanski langer vast wegens vluchtgevaar. Onderwijl blijven de meningen over de arrestatie van de bejaarde regisseur hopeloos verdeeld. Op de burelen van de Volkskrant is men het ook hartgrondig oneens. Columniste Aleid Truijens, over collega Jan Mulder (en filmproducent Matthijs van Heiningen): “Als Samantha Geimer wél 18 was geweest, dan was er volgens de oudere, ooit hippe vrijdenkers – met gelukkige uitzondering Max Pam (1946) – niks aan de hand geweest. Dan had ze verkracht mogen worden.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Niek Stolker

(Lees verder onder de video waarin Volkskrant-columnist Jan Mulder zich achter de regisseur schaart.)
<object classid=”clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000″ width=”410″ height=”253″><param name=”movie” value=”http://www.vk.tv/volkskrant.nl/flash/vk_main.swf?c=1295719″></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”always”></param><param name=”wmode” value=”opaque”></param><embed src=”http://www.vk.tv/volkskrant.nl/flash/vk_main.swf?c=1295719″ type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” wmode=”opaque” width=”410″ height=”253″></embed></object>

Mulders veronderstelling dat het slachtoffer Samantha Geimer 11 jaar was (ze was 13) maakt het zo mogelijk nog erger. Collega-columniste Aleid Truijens vindt dat Mulder met bovenstaande column verkrachting goedpraat: “Als ze wél 18 was geweest, had ze gerust verkracht mogen worden.”

Volgens Truijens zijn Mulder en Van Heiningen in het verleden blijven hangen. “Het was de tijdgeest van de jaren zeventig: seks is altijd feest, meisjes bieden zich aan en een man blijft een man.”

Ze sluit af met een positieve noot: “De glorietijd van machtige geilaards is voorbij. Voor de jongste generatie, niet snel geschokt op seksgebied, is pedofilie veruit het ranzigste wat ze kunnen verzinnen. Soms is er vooruitgang.”

Zal gezellig worden, op de volgende Volkskrant-borrel.