Spring naar de content

Kroonprins moet stoppen met zijn Afrikaanse villa

Liesbeth Spies, Tweede Kamerlid CDA: “Ik ben het daar niet mee eens. Voor zover de Tweede Kamer weet, wil de kroonprins privégeld investeren in een vakantiehuis in Mozambique. Onze wens was dat hij afstand nam van het project middels de stichting Administratiekantoor Machangulo. Dat is inmiddels gebeurd. Wat onverlet laat dat we ongelukkig zijn met al het gedoe rondom het project. Dat is namelijk niet goed voor het aanzien van de kroonprins.”

Gepubliceerd op: Geplaatst in de volgende categorieën:
Geschreven door: Redactie

Abboneer op een lidmaadschap

Hoe sympathiek!

Dit artikel krijg je van HP/De Tijd cadeau. Om ons te steunen en meer artikelen van en uit HP/De Tijd te lezen, word je vanaf slechts vier euro per maand lid in minder dan een minuut. Voor dat luttele bedrag lees je ook alle stukken uit het maandelijkse magazine digitaal.

Kies een lidmaatschap

Ronald van Raak, Tweede Kamerlid SP: “Absoluut. De kroonprins heeft de premier voor het blok gezet. Hij is dat project gestart terwijl onduidelijk is hoe we het gaan beveiligen en of het project wel deugt. Dan is het de verantwoordelijkheid van Balkenende om ‘nee’ te zeggen. De Oranjes beginnen opstandig te worden, en dat is een slechte zaak. De premier is de baas, niet de prins van Oranje. Balkenende toont, wederom, geen regie.”

Willibrord van Beek, Tweede Kamerlid VVD: “Want mij betreft is dit een privékwestie waarin we ons niet te veel moeten mengen. Er is echter wel één maar, en dat zijn de kosten van onder meer de beveiliging. Het is een ver land en ik denk niet dat we die kosten volledig door de belastingbetaler moeten laten bekostigen. Dus ik wil weten hoeveel dit kost. De mening van de Bond van Oranjeverenigingen vind ik overigens minder interessant. Laat hen zich bezighouden met koekhappen en dergelijke.”

Onderwerpen